Geotextil keçe

Ankara / Kahramankazan
Satış Yöntemi
Toptan
Kimden
Firma
Detaylar
Adres
Ankara / Kahramankazan / Saray mah.
İlan Numarası
00359825
İlan Tarihi
2023/08/29
İletişim Dilleri
Geotextil keçe

Geotextile
Toprakla birlikte kullanılan kumaşlardır, ayrıştırma, filtreleme, güçlendirme ve koruma veya filtreleme yeteneğine sahiptirler. Genellikle polipropilen veya polyesterden yapılmış ve kamuflaj kumaşlar üç temel formdan birinde gelir:
Dokuma. 
İğne delikli (saç gibi görünür).
Termal.
Kamuflaj bileşikleri ve geogridler, geosentetikler, geonetler, geogridler vb. gibi ürünler, mühendislik tasarımında jeoteknik ve çevresel faydalar sağlayabilir.
Tüm tesisler, çeşitli türleriyle, toprak üzerinde veya toprak içinde kurulur ve toprak, birçok anlamı taşıyan büyük bir kelimedir, bu yüzden tesisin taşıyıcısı veya çevresindeki toprak bölümüne "toprak" denir.
Bir insan herhangi bir tesis kurmayı düşündüğünde, ilk aradığı şey, bu tesisin üzerine kurulacak olan topraktır ve aklına birkaç soru gelir: 

Bu toprak, üzerine kurulması planlanan tesisin boyutunu taşıyabilir mi? 
Bu toprak, bu tesisin üzerine kurulmak için uygun mu?
Bu toprak, üzerine veya içine kurulması planlanan tesisin işlevi için uygun mu?

Toprağın incelenmesi, herhangi bir mühendislik projesinin kurulması için atılacak ilk pratik adımlardan biridir.
Şimdi, dünya genelinde toprak fiyatlarının yükselmesiyle, toprağı en üst düzeyde kullanma ve ona mümkün olan en yüksek yükü yükleme eğilimi hakim olmuştur ve bu, tesislerin uygulanmasından önce toprağın önemini artırmıştır. 
İşte buradan, toprağı güçlendirme ve jeotekstil ile takviye etme önemi ortaya çıktı. Jeotekstil malzemesinin önemi, toprağı güçlendirme ve jeotekstil ile takviye etme konusunda temel ve önemli bir faktör olmasından kaynaklanmaktadır.
Topraktan yapılan tesislerin inşa yöntemini bulan ilk kişi, 1963 yılında Fransız mühendis VIDAL'dır. Bu tesisler genellikle toprak ve takviye elemanlarından oluşur, takviye elemanları yüksek gerilimlere dayanabilen esnek malzemelerdir.
Bu tesisler, takviye elemanlarının üzerine kullanılan toprağın doldurulması ve yatay katmanlar şeklinde ve takviye elemanlarının alt ve üst kısımlarının toprak katmanları ile kaplı kalması yoluyla gerçekleştirilir.
Bu yöntem, destek duvarları, köprü ayakları ve yarı dikey eğimlerin oluşturulması gibi tesislerin inşası için kullanılır ve bu, sadece takviye elemanları ve toprağın kullanılmasıyla, bu tür tesislerde büyük bir güvenlik faktörü sağlanabilir.

Geotextile malzemesinin genel tanımı: Geotextile  kelimesi iki parçadan oluşur: (jeo) geo, toprak anlamına gelir ve (tekstil) textile, kumaş anlamına gelir .

Ana Sayfa
Hesabım
İlan Ekle