Uygulamayı indirin
Tüm yeniliklerden haberdar olun

Geocell

Detaylar
Adres
Ankara / Kahramankazan / Saray mah.
İlan Numarası
00379833
İlan Tarihi
2024/07/03
Kimden
Sahibinden
Satış Yöntemi
Toptan
İletişim Dilleri
Geocell

GEOCELL, hücresel hapsolma sistemi olup, özel katkı maddeleri ile yüksek yoğunluklu polietilenden (HDPE) yapılmıştır. Bal peteği şeklinde kaynaklanmış plastik şeritlerden oluşan bu yapıya coğrafi hücreler denir.

Coğrafi hücrelerin mühendisliği dolgu malzemesini sınırlandırdığı ve hareketini engellediği için hücresel hapsolma sistemi olarak bilinir

Bu da toprağı tutar. Farklı isimlerle anılan

bu sistemin özellikleri arasında
erozyonla mücadele, toprağın güçlendirilmesi, yaşlanma direnci ve UV direnci bulunur ve çevreye zarar vermez.
Toprak iyileştirme malzemeleri üç boyutlu hücrelerden oluşur. Coğrafi hücreye aynı zamanda üç boyutlu coğrafi ağ da denir.

Delikli HDS hücresel dolgu malzemesi, bitki büyümesini teşvik eden doğal bir drenaj yapısı sağlar. Bu, dolgu malzemelerinin rüzgar ve su akışı ile yıkanmasını önler.

Coğrafi hücreler, toprak stabilizasyonu, erozyon kontrolü, ağaç köklerinin korunması, sel, yükleme platformları ve istinat duvarları için yaygın olarak kullanılır. Zayıf topraklarda toprağın güçlendirilmesi (stabilizasyonu) ve yamaçlarda erozyonla mücadele, kıyı koruma sistemleri, kanallar/barajlar (hidrolik yapılar) için hızlı, ekonomik ve kalıcı çözümler sunar.

Coğrafi hücreler, toprağın, kumun, çakılın ve diğer malzemelerin taşıma kapasitesini artırarak temeli daha güçlü hale getirir. Bal peteği şeklindeki yapısı sayesinde basıncı etkili bir şekilde dağıtarak toprağın veya kumun kolayca ezilmesini önler ve böylece temel stabilitesini artırır.

Dağ yolları ve demiryolları inşaatı sırasında karmaşık arazi yapısı nedeniyle yamaçlarda toprak kaymaları ve çökmeler meydana gelebilir. Coğrafi hücreler, yamaçların stabilitesini artırarak toprak kaymalarını önler. Bal peteği yapısı, toprağı etkili bir şekilde sabitleyerek toprak kaymasını ve kaybını önler.

Birçok yol çakıl ile kaplanmıştır. Bu yollar genellikle geniş kil, bataklık veya kum gibi zayıf zeminler üzerine inşa edilir. Doğru teknoloji kullanılmazsa bu malzemeler dağılabilir ve bu da otoyolların güvenliğini, stabilitesini ve ömrünü tehdit eder. Coğrafi hücreler, yumuşak toprakları stabilize etmek için gereken sertlik ve sürünme direncini sağlar. Kilin büzülmesini ve çatlamasını, kumlu toprağın dağılmasını ve yanal gerilmesini ve tüm yumuşak toprakların alt tabakanın güçlendirilmesini önler

Ana Sayfa
Hesabım
İlan Ekle